UHT SÜT AMBALAJLAMA SİSTEMİ
Tamamen otomatik olarak ambalajlanan süte aseptik kartonlarla paketleme
yapılmaktadır. Sütün ilk ambalajı 7 katlı kağıt ambalajdır. (Tetra Pak)
1. Aseptik ambalajlama;
Aseptik ambalajlama teknolojisi UHT işlemini tamamlayarak sütün Uzun Ömürlü hale gelmesini sağlar. Sağlığa zararlı mikroorganizmaların varolduğu ortamı anlatan “septik”' sözcüğünün karşıtı “aseptik”, bu mikroorganizmalardan arındırılmış ortamı tanımlar. Aseptik ambalajlama sisteminde süreç malzemelerin ve dolumun yapıldığı ortamın sterilize edilmesi ile başlar. Süt, steril bir ortamda ambalajlama sistemine aktarılır. Sızdırmaz kaplara dolum aşaması kesintisiz, tek bir işlem halinde gerçekleştirilir. Altı katmanlı yapısı sayesinde aseptik ambalaj ürünün, hava ve ışıkla temasını önler. Böylelikle, yüksek ısıya dirençli olup sütte varlıklarını uyku halinde sürdüren mikroorganizmaların, bir başka deyişle sporların yeniden üreme yeteneği kazanmaları engellenir. UHT süt aseptik ambalajda, hiçbir katkı maddesi gerekmeksizin, tazeliğini oda sıcaklığında dört ay süresince korur.
*Neme karşı koruyucu polietilen
*Aseptik alüminyum folyo
*Sıvı tutucu polietilen katmanları
*Yapıştırıcı polietilen
*Oksijen, koku ve ışığı engelleyen
*Sağlamlaştırıcı güçlendirici karton
Şekil 1. Aseptik ambalajın katmanları
Aseptik ( rafta uzun süre dayanabilen)
Tetra Brik® Aseptic ambalajın modüler bir şekli vardır ve özellikle platformlarda üst üste konulabilmeleri için tasarlanmışlardır. Tasarımı tüketiciler için kullanım kolaylığı sunar. Tetra Brik® Aseptic ambalaj soğuk ortamda dağıtım masrafını ortadan kaldırmaktadır. Ambalaj gelişkin bir ürün güvenliği sağlamakta, düşük maliyetle uzun raf ömrü sunmaktadır. Ambalaj materyali dünyanın her yerinde Tetra Pak fabrikaları tarafından rulo şeklinde temin edilmektedir.
Şekil 2. Paketleme sistemi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder